Gaggenau keukenapparatuur al meer dan 300 jaar tot de wereldtop

Al meer dan 300 jaar maakt Gaggenau inbouwapparatuur in de gelijknamige plaats aan de rand van het Zwarte Woud, innovatieve huishoudelijke apparaten die tot de wereldtop horen. Het is één van de toonaangevende Duitse bedrijven die de kwalificatie Made in Germany in de loop der jaren de betekenis heeft gegeven die het vandaag de dag heeft: kwalitatieve topproducten die wereldwijd gewild zijn. Bij Van Boven kunt u de Gaggenau keukenapparatuur zelf zien, ze behoren tot het fijnste en beste op het gebied van koken.

Gaggenau inbouwapparatuur Van Boven keukens
Gaggenau keukenapparatuur Van Boven keukens

Het geheim van Gaggenau

Gaggenau is in 1683 opgericht, en veranderde in de loop der eeuwen langzaam van producent van landbouwwerktuigen en – machines tot emailleerspecialist en fabrikant van keukenapparatuur. De stap van emaille naar keukens is kleiner dan het lijkt. Emaille wordt immers ook gebruikt in keukenovens. De emaillereceptuur van het bedrijf is nog steeds een goed bewaard geheim. Veel zaken die tegenwoordig vanzelfsprekend zijn in het huishouden, vinden hun oorsprong bij dit Duitse bedrijf.

Gaggenau
Gaggenau keukenapparatuur koelkast Van Boven keukens

Gaggenau heeft meer dan 300 patenten

Geen andere fabrikant heeft met zijn uitvindingen zo vaak en zo sterk nieuwe trends gezet. Dat succes is gebaseerd op technologische vooruitgang en een duidelijke vormtaal, in combinatie met perfecte functionaliteit. Gaggenau heeft in de loop van haar succesvolle historie meer dan 300 patenten op haar naam gezet. Bekende innovaties zijn de inbouwovens, de glaskeramische kookplaat, de pyrolytische zelfreiniging, de combi-stoomoven voor thuis en de Vario koelapparatuur.

Avant garde

‘Wie op zoek is naar het beste komt uit bij Gaggenau’, het bedrijf zegt het zelf en ze doet er alles aan om het waar te maken. Doorvragen bij wat al bekend is en breken met wat gebruikelijk is als dat nodig is om de weg te effenen voor nieuwe, innovatieve ideeën. Deze, door de kunststroming Avant-garde geïnspireerde denkwijze, is terug te zien in alle producten. En het ligt ten grondslag aan de vier belangrijkste vormgevingsprincipes van het bedrijf zoals het ook bij Van Boven te ervaren is:

Ontwerp samen met Van Boven uw persoonlijke Eggersmann keuken

Merken